nevenactiviteiten

curriculum

contact

kwetsbaar en toch sterk

exposities

werk van collega's

www.

wieketerpstra.

blogspot.com

STATEMENT

 

Beeldend kunstenaar Wieke Terpstra woont en werkt in Den Haag en is Cum Laude afgestudeerd aan de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) in Den Haag (1997).
De beelden en tekeningen die zij maakt hebben een stoerheid en zijn toch ijl en licht. De beelden ontstaan als driedimensionale tekeningen in de ruimte.
Zij last groot monumentaal werk met staal. Het zijn bijna minimalistische vormen, zo kaal mogelijk, met een eigenheid en karakter. Zij realiseerde grote installaties, eerst met papier, vervolgens met dikke wilgentakken en inmiddels met staal. Omhullende ruimten, zoals jassen, boten, tenten en gebouwen.
Maar ook twee gigantische Leeuwen, een groot paard en sinds enige tijd ook mensen. Het ruimtelijke werk gaat altijd een relatie aan met de omgeving.
Zij tekent met staal, stoer werk dat menselijke gevoelens oproept.
Ze is veelzijdig, kan met alles bouwen wat voorhanden is. Groot werk, maar ook klein en subtiel.
De grote vertwijfeling, de bescherming van het lijf en het dapper de onzekerheden van het leven onder ogen zien, zijn terugkerende thema's in haar werk. Daarnaast maakt zij ook kleinere objecten zoals huizen op maat, van dun betonijzer. In opdracht en op schaal vertaalt zij de plattegrond van het huis in een driedimensionale tekening: een sculptuur voor aan de muur.
W.T.
kwetsbaar en toch sterk