nevenactiviteiten

curriculum

contact

kwetsbaar en toch sterk

op de mailinglist?!

werk van collega's

 

 Wieke'sWinkeltje, waar Kunst Spelen wordt

 

 
Fotomontage in de etalage met de tekst
‘Wieke’s Winkeltje, waar Kunst Spelen wordt’.
Wieke’s Winkeltje, waar Kunst Spelen wordt

Uit het persbericht:
"
In november 2019 gaat de Haagse beeldend kunstenaar Wieke Terpstra in de galerie exposeren.

Wieke last met staal monumentaal werk, driedimensionale tekeningen in de ruimte. Stoer én kwetsbaar werk dat universele gevoelens oproept. Grote beelden, maar ook kleine en subtiele objecten zoals de ‘huizen op maat’, van dun betonijzer. Deze maand wordt G a l e r i e 4 4  ‘Wieke’s Winkeltje’ en de ondertitel luidt ‘waar Kunst Spelen wordt’.

Wieke zoekt altijd aansluiting bij de plek waar het werk gepresenteerd wordt. De kleine ruimte van  G A L E R I E  4 4, vroeger een winkel, vroeg om een speciale aanpak. De warme herinneringen aan ‘winkeltje spelen’ drongen zich op en Wieke ging spelen.

Ze haalde de oude Meccanokisten van haar vader tevoorschijn en ontdekte met haar staal op de maat uitgekomen te zijn die ook Meccano hanteerde, een standaard van 4 mm. Het materiaal smeekte om gebruikt te worden: wieltjes, boutjes, touwtjes, staafjes en haspels. Dit leidde tot een aantal objecten,  klein speels werk met dun staal van 4 mm.

Er ontstonden wiebelende huisjes en paardjes in galop. Een Meccano-onderdeel werd ingezet om een huis van een lift te voorzien en oud mechanisch speelgoed zette ze om in nieuw eigen werk. Het atelier werd een speeltuin.

Het resultaat ga je zien!
.